9/26/2013

Virkatut lettipäät Doris & Bee

Jo pienenä tykkäsin virkata ja kutoa erilaisia nukkeja, nalleja ja muita eläinhahmoja. Muutama vuosi sitten innostuin tekemään pitkästä aikaa lankakaappiin kerääntyneistä jämä-, kirppari- ja perintölangoista tämän vaaleaverisen pusuhuulen, Doriksen. Talvella tilaustyönä tein Been, joka sittemmin matkasi Lontooseen. Nyt työn alla on lisää nukkeja, joten tässä vaiheessa esittelen nämä tytöt, joista homma sai alkunsa.  



Doriksen takana on äidin nuoruusvuosina virkkaama iki-ihana nyppylätyynynpäällinen. 

Hiuksiin sopi mainiosti äidin perintölangoista löytynyt kiiltävä beige puuvillalanka. Langasta lähtikin idea nutturan tekoon. 


Kaulalle löytyi mummon kymmeniä vuosia sitten virkkaama kukka. 

Nuket virkkaan fiiliksen kautta ilman ohjeita. Villa- ja puuvillalankojakin yhdistelen huolettomasti värien mukaan. 

9/21/2013

10 minuutin printti

Tämän helpompaa kankaan kuviointi ei voi olla. Aluksi ajattelin laittaa postauksen nimeksi 5 minuutin printti, mutta ehkä se on jo vähän liioittelua. Tähän ei tarvita kuin pensseli, kankaanpainoväriä, vähän vettä ja pala puuvilla- tai pellavakangasta. Itse käytin useamman vuoden hyllyn pohjalla lojuneen painopastapurkin jämät. Varovainen veden käyttö tuo pensselin jäljen paremmin esiin ja värikin on riittoisampaa. Tämän tyynynpäällisen tekoon meni n. desi painoväriä. 



Pensselin vetojen pituutta vaihtelemalla saa tyynynpäälliseenkin kaksi erilaista puolta.





9/15/2013

Korttitehtailua vol.2

Näissä merkeissä kuluu sunnuntaikin nopsaan. Liimapuikon liima loppui vaan kesken ja vaihdoin erikeeperiin, joten kortit alkoivat kupruilemaan. Ei auttanut muu kuin lähettää mies kauppaan!





9/12/2013

Korttitehtailua vol.1

Ennen
jälkeen 









Piiiitkästä aikaa oli ihanaa tarttua saksiin ja liimapuikkoon ja antaa vaan mennä sen kummempia miettimättä. Ja mitä enemmän tekee sen vaikeampaa on lopettaa. Liimatahratkaan ei haittaa kun omin kätösin asettelee pieniäkin palasia paikoilleen. Pitäähän se tekemisen meininki näkyä! 

JIHAA!

Vihdoin ja viimein vuoden pähkäilyn jälkeen otin itseäni niskasta kiinni ja sain luotua blogini tänne! Kovasti on ideoita on mielessä ja halua toteuttaa ja esitellä niitä täällä teille kaikille kävijöille. Ja aina saa ottaa yhteyttä jos kiinnostus herää!


Toivottavasti viihdyt sivuillani!

Tunnelmallista syksyä!

Terv. AQ